fredag 6 augusti 2010

Dagens loppisfynd!

I Forneby har det i dagarna öppnats en liten loppis som heter "KuriÅsa" med en massa fina saker. Idag var jag och Linnea dit och handlade.Det blev en fin glasskål med lock till Linnea och två roliga ljusstakar till mig.

onsdag 4 augusti 2010

Sovrummet och slarvtjäll

Johnny målade klart vårt sovrum förra veckan. Det blev så härligt ljust och luftigt. Jag ska lägga upp före och efterbilder när vi kommer hem. Vilken skillnad det blev, man kan knappt tro att det är samma rum. Det ska piffas till lite mer där för nu är det väldigt kalt. Jag tror att vi ska sätta upp en hylla övanför sången och så ska jag fixa en lite annorlunda sänggavel. Den berättar jag mer om senare... Den gamla kökslampan och mobilen med guldfiskar ska tas ned.  

Quilten som ligger på sängen har min syster Eva sytt till LInnea men vi har lånat den. Fåtöljen fick min mormor i 50-års present 1949 och på den ligger det en fin gammal matta gjord i en teknik som kallas slarvtjäll. Trasmattan matchar både quilten och mattan i fåtöljen. Det rutiga golvet ska bytas ut men det gör vi nästa sommar.

Utsikten från vårt sovrumsfönster!

måndag 2 augusti 2010

Det var faktiskt inte bara vi som jobbade idag...

Ja, ska sanningen fram så var det ju inte bara jag och Linnea som jobbade idag. Ärligt talat så var det nog Johnny och morbror Arne (81 år) som slet mest när de skrapade och målade husets södergavel.

Sötaste Vida var arbetsledare och hade koll på att Gubbarna skötte sig och inte tog för långa raster t ex.

Målarmästare Johnny är höjdrädd och gillar inte att stå på stegen... men envis som han är ska huset målas av honom själv.

Höjdrädd! Se hur skräcken lyser i hans ögon! Inte håller han i sig heller!

Plantera mera

Idag har vi fortsatt att restaurera husrabatten. Efter att vi tagit bort den stora vildrosen blev det tomt, väldigt tomt. Så Linnea och jag åkte iväg till Mobackes för att inhandla lite nya växter. Det blev en salig blandning av daggkåpa, smultron, dagliljor, höstanemoner, höstflox, riddarsporrar, en söt liten murreva och en gammelros som jag grävde upp på tomten. Nu är det bara ett par meter kvar av rabatten som ska förnyas men det blir nog nästa sommar. Jag tar nog och gräver upp det sista som ska bort innan vi åker hem.

I den första delen har jag bara fyllt på nya växter där jorden var bar. I mitten av rabatten har vi nu planterat en del nytt. Det kommer nog att ta ett tag innan det växer upp och blir frodigt.

Här är min stolta lilla trädgårdsmästare som var med och gjorde det tyngsta jobbet nämligen att gräva. Hon var också med och placerade ut hur växterna skulle stå i rabatten.

söndag 1 augusti 2010

Utsikt och pelargon

Den vackra utsikten från gata.
Det är vackert här!

Kenneth fäller den sista tallen på tomten!

En del av min restautrerade rabatt med pipört, fänrikshjärta, sockblomma, daggkåpa, en aprikosfärgad blågull, kinesisk smörboll, kärleksört, en rosa astillbe, blågull och något mer.

Nu blommar min fina Arbråpelargon för allra första gången. Det blir till att ta sticklingar av den så småningom så att jag får flera fina pelargoner att ha i köksfönstern och på bänken.